Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Herfst werkzaamheden Tilburgsbos

Gepubliceerd op 28-10-2018 door Kees Mudde in Actueel, Volkstuin Ypelareweg, Vredelust-Heidepark, Wilmabos

Er gaat weer hard gewerkt worden op meerdere plekken in de Tilburgse bossen. Lees hier wat er zoal gaat gebeuren.

In de komende periode zijn weer de nodige onderhoudswerkzaamheden gepland in een aantal gebieden van het Tilburgsbos. Een deel van de nu uit te voeren projecten waren al gepland voor uitvoering in de periode 2017/2018 maar de storm van 18 januari gooide de planning in de war. Het ruimen van de met de storm aangerichte schade heeft de afgelopen periode alle voorrang gekregen.

Heidepark-Vredelust

Aanvang 31 oktober: In een aantal bosvakken zullen bomen verwijderd worden (in vakterm: dunnen). Doel van dit werk is om een landschappelijk aantrekkelijker bos te creëren. De dunning geeft ruimte voor nieuwe en een meer diverse begroeiing. Kom naar het aanstaande boscafe op 4 november om meer te horen over dit werk en een hout oogstmachine aan het werk te zien.

Volkstuin Ypelaere 

Aanvang 9 november: We gaan aan de slag om de wandelpaden op te knappen en  het nodige aan verzorging uit te voeren om het gebied aantrekkelijker te maken voor de gebruikers. Deze werkzaamheden duren ongeveer 1 week.

Wilmabos

Aanvang 13 november: Betreft de bospercelen aan de zijde van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg.&nbsp|Hier gaan we het opschot (jonge takken) van Amerikaanse eiken aan de rand van de weiden afzetten om een dichte rand te houden voor de naturistenvereniging. Tevens zal er in de Corsicaanse en grove dennen gedund gaan worden om ruimte te maken voor het doorgroeien van dennen als beeldbepalende bomen. Deze werkzaamheden gaan ongeveer 2 weken duren.