Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Bosbeheer Tilburgse bossen

Sinds 2016 heeft de gemeente Tilburg het beheer en onderhoud van de Tilburgse bossen volledig uitbesteed aan de firma Boomrooierij Weijtmans B.V. uit Udenhout. Het beheer betreft 26 in Tilburg gelegen bosgebieden met in totaal zo'n 660 hectare bossen en heidegebied.

Boomrooierij Weijtmans is aangesteld als hoofdaannemer en projectleider inzake uitvoering van de door de Gemeente vastgestelde beheerplannen. Het werk wordt uitgevoerd door ter zake kundige specialisten die waar nodig en mogelijk worden aangevuld door lokale uitvoerders.

Website Tilburgsbos.nl

Deze website past binnen het streven van de gemeente Tilburg om maximale transparantie te geven over het door haar gevoerde beleid inzake natuurbehoud en ontwikkeling van de Tilburgse bosgebieden. De beheerplannen alsook de voorgestelde werkplannen kunt u op deze website terugvinden. (zie Beheerplannen). Daarnaast houden wij u middels dit platform op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van beheer en onderhoud in de Tilburgse bossen.

Boscafe en wandeltochten

Periodiek organiseert Boomrooierij Weijtmans zogenaamde boscaf├ęs (informatiebijeenkomsten) en wandeltochten in het gebied die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Doel van deze evenementen is u te informeren over interessante en relevante zaken rond het natuurbeheer en de duurzame ontwikkeling van de Tilburgse bossen. Tijdens deze bijeenkomsten is er alle gelegenheid uw vragen te stellen aan de aannemer, projectleider of andere aanwezige specialisten.

Over Boomrooierij Weijtmans

De gemeente Tilburg heeft de uitvoering van het beheer van de Tilburgse bossen in handen gegeven van Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout. Dit familiebedrijf is reeds meerdere generaties actief in de groensector. Ooit begonnen als boomrooiers is tegenwoordig het werkgebied van Boomrooierij Weijmans veelomvattend. Te noemen is houthandel, houttransport, boomonderhoud, boomrooierij, in en verkoop van biomassa en projectmatig bosbeheer zoals in Tilburg maar ook in andere gemeentes in Nederland. Lees hier mee over Boomrooierij Weijtmans.

Stadsbos013 - algemene informatie Tilburgse bossen

Zoekt u algemene informatie over de Tilburgse bossen, zoals wandelingen, informatie over flora en fauna en evenementen en activiteiten? Kijk dan verder op de website van Stadsbos013.