Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Het beheer van de Tilburgse bossen

Al sinds 2016 heeft de gemeente Tilburg het beheer en onderhoud van de Tilburgse bossen volledig uitbesteed aan de firma Boomrooierij Weijtmans B.V. uit Udenhout. Het beheer betreft 26 in Tilburg gelegen bosgebieden met in totaal zo'n 650 hectare bossen en heidegebied.

Begin 2024 heeft de gemeente Tilburg opnieuw voor Boomrooierij Weijtmans gekozen voor het beheer en onderhoud van de bosgebieden. Er is gekozen voor een samenwerking met Bosgroep Zuid Nederland. Deze specialisten assisteren de gemeente bij het vaststellen van nieuwe beleidsplannen en vervolgens de uitwerking in deelprojecten en werkplannen.

Website Tilburgsbos.nl

Doelstelling van de gemeente Tilburg is klimaatslim natuur- en bosbeheer. Daarnaast streeft Tilburg naar maximale betrokkenheid van de inwoners in de uitvoering van de werkplannen. Deze website past binnen het streven naar maximale transparantie over het gevoerde beleid inzake natuurbehoud en ontwikkeling van de Tilburgse bosgebieden. De beheerplannen alsook de voorgestelde werkplannen kunt u op deze website terugvinden. Middels dit platform houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de Tilburgse bossen.

Boscafé, wandeltochten, expedities, participeren

Periodiek organiseren Boomrooierij Weijtmans en Bosgroep Zuid Nederland zogenaamde boscafés (informatiebijeenkomsten), wandeltochten, expedities en participatieprojecten in de Tilburgse bosgebieden, die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Doel van deze evenementen is de inwoners en geïnteresseerden te informeren over lopende projecten en relevante zaken rond het natuurbeheer en de duurzame ontwikkeling van de Tilburgse bossen. Tijdens deze bijeenkomsten is er alle gelegenheid uw vragen te stellen aan de aannemer, projectleider, adviseurs of andere aanwezige specialisten.

Over Boomrooierij Weijtmans

Boomrooierij Weijtmans, gevestigd in Udenhout en Son, is een familiebedrijf dat vele generaties actief is in de bomensector. Ooit begonnen als boomrooiers is tegenwoordig het werkgebied van Boomrooierij Weijmans veelomvattend. Te noemen is houthandel, houttransport, boomonderhoud, bos- en boombeheer, advisering en de in- en verkoop van biomassa. Naast Tilburg is de onderneming ook betrokken in projectmatig bosbeheer in Eindhoven, Bladel, Woerden, Rijswijk en ABG gemeenten. Lees hier meer over Boomrooierij Weijtmans.

Stadsbos013 - algemene informatie Tilburgse bossen

Zoekt u algemene informatie over de Tilburgse bossen, zoals wandelingen, informatie over flora en fauna en evenementen en activiteiten? Kijk dan verder op de website van Stadsbos013.