Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Stormwaarschuwing Tilburgse bossen

Gepubliceerd op 06-02-2020 door Kees Mudde in ’t Hol, Actueel, Bleukbos, De Blaak, De Gaas, Dongenseweg, Drijflanen, Hazennest-Boerenbos, Kalverstraat, Kanaalstrook, Koolhoven, Lighallen, Mussers, Noorderbos en Zandleij, Oude Draaiboom, Oude Warande, Rauwveld, Reeshofdijk 1, Reeshofdijk 2, Volkstuin Ypelareweg, Vossenberg, Vredelust-Heidepark, Wandelbos, Wilmabos, Witsie

Dit weekeinde zal de storm Ciara voor stormachtig en onstuimig weer zorgen. Omdat dit gepaard zal gaan met flinke windstoten adviseren we de Tilburgse bossen a.s. zondag niet te betreden.

De voorspelde storm vormt een breed front en zal daarom met grote zekerheid vanaf zondagmorgen over het hele land razen. Het KNMI verwacht aan de kust en in het binnenland windstoten tot 130 kilometer per uur. Dit geweld is meer dan voldoende om flinke takken af te breken en zelfs bomen te vellen.

De Gemeente Tilburg en bosonderhoud-aannemer Boomrooierij Weijtmans adviseren daarom uitdrukkelijk de Tilburgse bossen deze zondag niet te betreden. Er is een reëel gevaar voor vallende takken of erger; ook op de wandel- en fietspaden.

Na de storm zal zo spoedig mogelijk begonnen worden eventuele schade te inventariseren en daar waar nodig op te ruimen. Ook dan is voorzichtigheid bij het betreden van het bos geadviseerd; losse takken kunnen alsnog gevaar opleveren. Respecteer eventuele waarschuwingsborden en afzettingen, dit voor uw eigen veiligheid.