Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Spoedwerkzaamheden langs de Bredaseweg

Gepubliceerd op 27-07-2020 in Oude Draaiboom , Vredelust-Heidepark

Tijdens een veiligheidscontrole is vastgesteld dat meerdere beuken langs de Bredaseweg met spoed aangepakt moeten worden. In de komende dagen worden daarom werkzaamheden uitgevoerd. Het volgende gaat uitgevoerd worden:

Bomengroep tegenover kruising Oude Rielsedijk

Direct aan de Bredaseweg staat een perceel met beuken (kaartje: rood aangegeven). Sinds de verbreding van de Bredaseweg, waarbij de bosrand is opgeschoven, is het beukenperceel in aftakeling geraakt. Afgelopen jaar is hier al preventief ingegrepen en zijn dode toppen uit de bomen gezaagd.

Nu is geconstateerd dat de toen al waargenomen aftakeling zich helaas heeft voortgezet. Daarom zal opnieuw met spoed ingegrepen moeten worden. Het betreft 8 beuken die langs de rand in het valbereik van de weg staan. Bij deze bomen zal de kroon weggenomen worden. Bij andere langs de rand staande bomen worden afgestorven takken die boven het fietspad hangen verwijderd.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf vrijdag 31 juli.

Boom oostelijk van het rugbyveld

Op de hoek van het Rugbyveld naast de Bredaseweg staat een beuk die in verval is geraakt (kaartje: bij gele stip). De afgestorven delen van deze beuk drogen snel uit en zouden bij een eenvoudige storm gemakkelijk kunnen afbreken. Deze situatie is uiteraard ongewenst dus zal ook hier ingegrepen gaan worden.

Deze boom wordt woensdag 5 augustus onder handen genomen.

Foto: De hierboven beschreven beuk naast het rugbyveld.