Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Snoeiwerk Oude Warande

Gepubliceerd op 23-06-2020 in Oude Warande

Op maandag 29 juni a.s. zal gestart worden met het snoeien van bomen in het bosgebied Oude Warande.

Bijgevoegd is een kaartje waarop de lanen te zien zijn waar wij gaan snoeien. Dit betreffen zowel de gele als blauwe lijnen. Snoeiwerk is noodzakelijk voor de veiligheid van de gebruikers maar ook voor een goede ontwikkeling van de laanbomen.

Afgestorven takken die bij breuk een risico vormen voor gebruikers van de paden worden verwijderd uit de bomen. Jonge laanbomen worden tijdens de snoei begeleidt naar een volwassenfase, zodat nu en in de toekomst takken boven paden geen problemen gaan veroorzaken voor gebruikers van het bos en het beheer.

Het vrijkomende takhout wordt zoveel mogelijk in het bos verwerkt op takkenrillen (stapels van snoeihout). Dit is ten behoeve van ecologische doelstellingen; schuilgelegenheid voor vogels en kleine zoogdieren, insecten, schimmels enzovoort. Tevens dragen de takkenrillen bij aan vochtbuffering en bodemopbouw binnen het bosgebied.

Tijdens de werkzaamheden sluiten we de paden waar wij werken af om een veilige werksituatie te creƫren. Wij hopen op uw begrip en vragen u afstand te houden van onze werkzaamheden, dit voor uw eigen veiligheid.

kaartje snoeiplan oude warande 2020

Snoeiwerk Tilburgsbos

Snoeiwerk Oude Warande Tilburgsbos