Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Schapen op de Tilburgse heide en graslanden

Gepubliceerd op 18-04-2018 in Bleukbos , De Gaas , Drijflanen

Ook dit jaar zal de Tilburgse bosbeheerder gebruik gaan maken van schapen om de heidegebieden en graslanden te laten begrazen.

Het begrazen door schapen is onderdeel van het meer-jaren programma om de heidegebieden en graslanden in Tilburg weer in goede conditie te brengen. Schapen zorgen ervoor dat precies die gewassen verwijderd worden die een gezonde heide- en grasland ontwikkeling in de weg staan. Daarom kunt u de komende maanden regelmatig deze wollige viervoeters in de Tilburgse natuur tegenkomen. Overdag zijn de dames en heren onderweg onder toezicht van de herder. Voor de nacht wordt een veilige plek gecreƫerd dicht bij de te begrazen percelen. Bij dit artikel kun je een aantal informatiebladen vinden over het begrazen van de Tilburgse heidegebieden.
Wil je de schapen een keer van dichtbij bekijken dan kan dat. Doe dit wel voorzichtig en alleen als de herder erbij is. Mocht je wat willen vragen aan de herder doe dat dan gerust. Vanaf april t/m november kun je regelmatig de schapen aan het werk zien in een aantal gebieden. Zie de planning voor de juiste data (onder voorbehoud)
Drijflanen : 20-4 t/m 3-5
Bleukbos : 14-5 t/m 20-5
De Gaas : 4-6 t/m 10-6
Drijflanen : 6-8 t/m 26-8
Bleukbos : 20-8 t/m 26-8
De Gaas : 17-9 t/m 30-6
Drijflanen : 22-10 t/m 11-11
Bleukbos : 11-11 t/m 18-11