Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Schapen op de Tilburgse hei en weiden

Gepubliceerd op 19-04-2019 in Bleukbos , De Gaas , Drijflanen

Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar een groot aantal schapen gaan helpen de Tilburgse heidegebieden en graslanden in goede conditie te houden.

Het begrazen door schapen is onderdeel van het meer-jaren programma om de heidegebieden en graslanden in Tilburg weer in goede conditie te brengen. Met het laten begrazen door schapen worden precies die gewassen verwijderd die een gezonde heide- en grasland ontwikkeling in de weg staan. Daarom kunt u de komende maanden regelmatig deze wollige viervoeters in de Tilburgse natuur tegenkomen. Overdag zijn de dames en heren onderweg onder toezicht van de herder. Voor de nacht wordt een veilige plek gecreƫerd dicht bij de te begrazen percelen. Nader kennismaken met de schapen kan. Doe dit wel voorzichtig en alleen als de herder erbij is. En uiteraard mag je de herder een vraag stellen, hij of zij vertelt graag over het vak. Vanaf mei t/m november kun je regelmatig de schapen aan het werk zien in een aantal gebieden. Zie de planning voor de periodes bij benadering hieronder (planning is onder voorbehoud) Drijflanen : 1-5 t/m 16-5 Bleukbos : 27-5 t/m 31-5 De Gaas : 3-6 t/m 16-6 Drijflanen : 29-7 t/m 18-8 Bleukbos : 20-9 t/m 8-9 De Gaas : 16-9 t/m 22-6 Drijflanen : 21-10 t/m 10-11 Bleukbos : 10-11 t/m 17-11