Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Onderhoud bosgebied Witsie

Gepubliceerd op 15-02-2017 door Kees Mudde in Witsie

Binnenkort start Boomrooierij Weijtmans in opdracht van de gemeente Tilburg met het dunnen van de beplanting in bosgebied “Witsie”.

Door het snoeien en/of verwijderen van bomen en struiken krijgt de overgebleven beplanting meer ruimte en licht om te groeien. We streven naar een opbouw van bomen-, struiken- en kruiden laag waarbij het mooie natuurlijke karakter en de biodiversiteit van het bos versterkt wordt. Tijdens verschillende bos cafés  en rondwandelingen is toelichting gegeven op de werkzaamheden. De te verwijderen bomen zijn te herkennen aan het oranje merkteken. 
22 maart 2017 Boomfeestdag
Vervolgens wordt op 22 maart a.s. in het bosgebied Witsie a.s. de Tilburgse boomfeestdag gehouden. Tijdens deze dag planten de kinderen van basisschool De Sporckt en De Wegwijzer vooral bes-/ vruchtdragende bomen en struiken,  zoals de tamme kastanje, walnoot en hazelaar op de voormalige weide. Hierdoor wordt het natuurlijke karakter en de biodiversiteit van het bos versterkt. Zo draagt het bosgebied 'Witsie' bij aan een prettige omgeving om te wonen en te recreëren. Bovendien is het een duurzame leefomgeving voor plant en dier.
Veiligheid tijdens werkzaamheden
Bij de werkzaamheden nemen we vanzelfsprekend alle maatregelen om de veiligheid voor de gebruikers van het gebied te waarborgen. Toch vragen wij u tijdens deze periode het gebied niet onnodig te betreden en afstand te houden tot de werkzaamheden.  
Wilt u meer informatie stuur uw vraag ons per email: bosbeheertilburg