Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Informatief boscafé Oude Warande

Gepubliceerd op 19-11-2023 door Weijtmans in Oude Warande

Op 19 november hebben we een goed bezocht en informatief boscafé mogen organiseren in de Tilburgse Oude Warande. Onderwerp was de aanstaande laanvernieuwing van dit karakteristieke bosgebied.

Na ontvangst met koffie en thee in de Auberge du Bonheur is de bijeenkomst geopend met een presentatie van de bosaannemer Boomrooierij Weijtmans. Besproken is wat de plannen zijn en de tijdslijn is over de aanstaande werkzaamheden in dit karakteristieke parkbos.

De aanwezigen hebben uitgebreide informatie ontvangen over de afwegingen die gemaakt zijn om uiteindelijk tot deze laanverjonging te besluiten. Zaken als ecologische waarde, cultuurhistorie, en veiligheid zijn ter sprake gekomen. Daarnaast is het plan van aanpak voorgesteld wat betreft de herinrichting van de betreffende lanen naar een toekomstbestendig beeld. Hierin is toegelicht dat groeiplaatsverbetering aangevuld met het zaaien van kruidenmixen de basis wordt van een goede nieuwe start. De nieuwe aanplant wordt uitgevoerd met Haagbeuk en Winterlinde.

De wandeling aansluitend verschafte de deelnemers veel inzicht over de staat waarin de te rooien bomen zich nu bevinden. Ook is weer eens opnieuw stilgestaan bij de belangrijke functie van liggend en staand dood hout.

2023 Boscafe Tilburg Weijtmans 1.jpg

2023 Boscafe Tilburg Weijtmans 2.jpg

2023 Boscafe Tilburg Weijtmans 3.jpg