Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Excursie gidsen Stadsbos013

Gepubliceerd op 18-03-2024 door Kees Mudde in Actueel

De gidsen van Stadsbos013 zijn bijgepraat over geplande projecten op het gebied van bos- en natuurbeheer en vitaliteitsverbetering.

De komende maanden worden in enkele Tilburgse bosgebieden een aantal projecten opgestart in het kader van bos- en natuurbeheer en vitaliteitsverbetering. Een belangrijk onderdeel in de voorbereiding is voorlichting aan de bewoners. Een goede reden dus om op stap te gaan met de gidsen van Stadsbos013.

De inwoners van Tilburg hebben een hechte relatie met hun Tilburgse stadsbossen. Als bosaannemer zetten we de nodige instrumenten in om te zorgen dat er transparantie is over de werkzaamheden in de bossen. Naast onze eigen boscafe’s zijn de gidsen van Stadsbos013 een waardevolle schakel in het delen van kennis en actualiteit. De gidsen, onder aanvoering van expeditieleider Rob Verreijken, zijn met grote regelmaat met publiek op stap in het gebied én beschikken over de nodige achtergrond informatie.

Op zondag 17 maart hebben we de gidsen bijgepraat over de a.s. onderhoudsprojecten. Naast een boswandeling in Heidepark-Vredelust is ook geruime tijd om tafel gezeten om alle werkzaamheden door te nemen. Zo is er o.a. stilgestaan bij het blessen – het markeren van bomen waarmee iets gedaan gaat worden. De bekende oranje stippen en andere symbolen op bomen roepen vaak vragen op bij het publiek. De gidsen zijn nu in staat om deze vragen goed te beantwoorden.

De komende periode staan nog geen ingrijpende activiteiten gepland. Wel zal er door de adviseurs van Bosgroep Zuid Nederland en bosaannemer Weijtmans het nodige voorbereidend werk gedaan worden. We gaan dus zeker ook op dit platform de nodige informatie met u delen, en uiteraard ook via Stadsbos013.

20240318-bosgidsen Tilburg 3.jpg

20240318-bosgidsen Tilburg 4.jpg

20240318-bosgidsen Tilburg 6.jpg

20240318-bosgidsen Tilburg 1.jpg

20240318-bosgidsen Tilburg 2.jpg