Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Doe mee met de Nationale Natuurwerkdag

Gepubliceerd op 13-10-2023 door Weijtmans in Actueel, De Gaas

A.s. zaterdag 4 november is het Nationale Natuurwerkdag. In Tilburg kun je o.a. een handje helpen in heidegebied De Gaas.

De Natuurwerkdagen zijn een mooie gelegenheid kennis te maken met het beheerwerk van onze natuurgebieden. Ook kun je gelijk een aandeel te leveren in het onderhouden en verbeteren van jouw favoriete natuurgebeid. Harstikke leerzaam en ontzettend leuk om te doen, voor jong en oud.

Al een aantal jaren organiseert een groep vrijwilligers de Natuurwerkdag in het heidegebied De Gaas. Dat dit initiatief heel zinvol is blijkt wel uit de resultaten die zijn gerealiseerd. Veel onbedoelde opgroei van bomen is verwijderd en dennenbosjes worden regelmatig gedund. Zo blijft de heide open wat allerlei dieren en planten de ruimte geeft zich verder te ontwikkelen.

Ook dit jaar zal er weer gesnoeid moeten worden. Jonge boompjes en struiken worden verwijderd, houtopstand wordt opgeschoond en met het gezaagde materiaal worden nieuwe takkenrillen gemaakt.

Heb je zin om te helpen dan nodigen we je uit:

  • Datum: 4 november 2023.
  • Voor wie: iedereen mag meedoen; jong en oud.
  • Tijd: aanvang 10:00 – we werken tot 16:00 uur. Koffie, thee & lunch wordt verzorgd.
  • Verzamelen: Witbrantlaan-West 7, 5036 AA Tilburg: bij het bushokje aan de westkant van de bussluis in de Witbrantlaan-West.
  • Meenemen: Passende kleding en schoeisel, werkhandschoenen.
  • Gereedschap: hiervoor zorgt Boomrooierij Weijtmans.
  • Vooraf even aanmelden: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/maak-heidegebied-de-gaas-nog-mooier/

De Nationale Natuurwerkdag is een landelijk evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd. Deze dag gaan ruim 15.000 vrijwilligers op meer dan 500 locaties aan het werk in de natuur. Onder deskundige begeleiding wordt onderhoudswerk verricht. De specialisten van Boomrooierij Weijtmans assisteren, samen met Stadsbos013, de deelnemers aan de Natuurwerkdag in Tilburg.

313986371_1736862316685496_1208849714381029962_n.jpg

Foto: De Natuurwerkdag is vooral gezellig; en je leert je favoriete natuurgebied veel beter kennen.