Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Boscafé Reeshofbos goed bezocht

Gepubliceerd op 25-11-2022 door Weijtmans in Reeshofdijk 1, Reeshofdijk 2

Een mooie opkomst afgelopen woensdag bij het boscafé in het Reeshofbos. Dit ondanks een doordeweekse dag, de kou en de regen.

Het was koud en nat, en toch kwamen er 22 mensen naar het boscafé in het Reeshofbos. Voor ons veel bekende gezichten, maar ook heel fijn om nieuwe deelnemers te mogen begroeten. Terwijl de regen het bos en de bomen rijkelijk bediende werd er geluisterd en gesproken. Allerlei werken die op stapel staan zijn toegelicht en getoond in het gebied. De deelnemers van dit boscafé zijn nu goed voorbereid en zullen zich, hopen we, goede ambassadeurs tonen.

Voor ons, beheerders van de bossen in Tilburg, is het heel prettig om aandacht te krijgen voor het werk dat wij hier uitvoeren. Bijna 7 jaar geleden is het eerste boscafé in dit bosgebied georganiseerd en stonden we aan het begin van een serie van ingrepen. Het uitgangspunt hiervoor is de beheerstrategie zoals deze is opgesteld door de gemeente Tilburg (zie beheerplannen)

Bezoekers van toen waren er nu ook en tijdens de wandeling hebben we stilgestaan bij de waarachtig grote verbeteringen die in dit gebied te zien zijn. Het streven naar een verbeterde soortendiversiteit is dan ook duidelijk zichtbaar. Maar we hebben ook onze zorgen gedeeld wat betreft de staat van de bosbodem en dan vooral de zurigheid ervan. We willen graag een bosbodem die levendig, actief en gezond is. Om hierin verbetering te brengen moeten we echt aan de bak, stoffen toevoegen, en processen in gang zetten.

Super dat we de zorgen en het enthousiasme voor het Tilburgs bos kunnen delen met het publiek, onze uiteindelijke opdrachtgever. Alle deelnemers bedankt.