Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Aanleg poelen in Noorderbos is afgerond.

Gepubliceerd op 18-04-2018 in Noorderbos en Zandleij

De aanleg van een aantal poelen ten behoeve van de boomkikker is nu afgerond. De resultaten zijn nu te bewonderen in het Tilburgse Noorderbos.

Al enige tijd maken wij ons zorgen om de ontwikkeling van de populatie van boomkikkers in de Brabantse natuur. Eind februari hebben we u uitgebreid geïnformeerd over de plannen om in het Tilburgse Noorderbos een optimaal leefgebied voor de boomkikker te creëren. Begin deze maand is begonnen met de aanleg van een aantal poelen. Deze zijn belangrijk, want in de poelen kan de boomkikker voortplanten en kunnen de kikkervisjes de eerste 3 maanden goed ontwikkelen. Na deze periode komen ze uit het water|en hiervoor zijn de vlakke oevers dan vervolgens weer optimaal. Door de ligging en het zandgebied warmen de oevers snel op en hierbij voelt de boomkikker zich extra goed. Mooie stappen dus op weg naar herstel van de populatie.
Wel belangrijk is dat de bezoekers van het Noorderbos zich aan de regels houden. De poelen zijn echt alleen voor de boomkikkers bedoeld. Dit is dus geen zwemwater voor honden of voor de kinderen. We willen u daarom ook nog eens extra wijzen op het aanlijngebod dat geldt in dit gebied. Verstoring van de rust kan de doelstelling, de boomkikker weer terug te krijgen, ernstig belemmeren. Er zal extra worden toegezien op naleving van de regels.