Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Aankondiging voorbereidingen winter-werkzaamheden seizoen 2017-2018

Gepubliceerd op 13-09-2017 door Kees Mudde in De Gaas, Drijflanen, Hazennest-Boerenbos, Kanaalstrook, Koolhoven, Lighallen, Noorderbos en Zandleij, Oude Warande, Reeshofdijk 1, Vredelust-Heidepark, Wandelbos, Wilmabos

De vakantietijd is weer achter de rug. De zomer maakt plaats voor de herfst. In de afgelopen periode hebben we allemaal kunnen genieten van de mooie Tilburgse bossen. Een gezellige picknick, mooie boswandeling of sportief op de fiets|de bossen van Tilburg hebben veel te bieden en elke dag kunnen we genieten van het bos en van het leven in bos.

In de komende periode gaat de bosbeheerder aan het werk om te zorgen dat het Tilburgs bos ook de komende periode in goede conditie blijft. Dit is ons dagelijks werk en er is opnieuw heel veel te doen.

U kunt ons aantreffen in een van de gebieden, druk bezig met de voorbereidingen. De komende herfst en wintermaanden staan in het teken van uitgebreid bos verzorgingswerk en dit moet nauwkeurig gepland worden.

Welke gebieden?

In een groot aantal gebieden zal komend ‘zaagseizoen’ gewerkt worden:

Hazennest-Boerenbos
Noorderbos en Zandleij
Wandelbos
De Gaas
Koolhoven
Lighallen
Volkstuin Ypelaereweg
Vredelust-Heidepark
Wilmabos
Oude Warande
Drijflanen
Reeshofdijk 1
Kanaalstrook

Kom met ons mee bomen blessen

In deze gebieden wordt nu gestart met het markeren van de bomen. Dit wordt ook wel blessen genoemd. Het selecteren van deze bomen moet met grote nauwkeurigheid gebeuren en is dus echt vakwerk. Bomen met een stip gaan weg. Elk bosgebied is bijzonder, sommige wel heel bijzonder en middels deze ingreep wordt het unieke karakter van het gebied voor de toekomst gezekerd.

Het Tilburgs bosbeheer nodigt belangstellenden uit om mee te gaan met het merken van de bomen. We gaan deze dagen blessen in de Oude Warande en Het Wandelbos.

Wilt u mee blessen, meldt u zich dan vooraf per email aan bij de bosbeheerder: bosbeheertilburg@weijtmans.nl

Op de volgende data zijn wij aan het blessen:

  • dinsdag 26 september 2017
  • woensdag 27 september 2017
  • donderdag 28 september 2017