Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

6 Nov Natuurwerkdag De Gaas

Gepubliceerd op 27-09-2021 door Weijtmans in Actueel, De Gaas

Op 6 november a.s. is het Nationale Natuurwerkdag. Onder het motto “Maak De Gaas nog mooier!” zal in dit Tilburgs heidegebied gewerkt gaan worden. Doe je ook mee?

Tijdens de Nationale Natuurwerkdag gaan vrijwilligers aan de slag om het heidegebied De Gaas op te knappen. Het werk zal onder deskundige begeleiding uitgevoerd worden en bestaat uit snoei- en opruimwerkzaamheden van ongewenste begroeiing.

Wanneer: Zaterdag 6 november 2021
Waar: Heidegebied De Gaas, Witbrantlaan-West 7, 5036AA Tilburg. Verzamelen bij het bushokje aan de westkant van de bussluis in de Witbrantlaan-West
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, hei opschonen, takkenril maken, zagen
Tijden: 10.00 – 15.00 uur
Verzorging: Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.
Meenemen: Passende kleding en schoeisel, werkhandschoenen.
Aanmelden: via de website Natuurwerkdag

Ook in de afgelopen jaren is tijdens de Nationale Natuurwerkdag door vrijwilligers in dit gebied gewerkt. Het is mooi om te zien dat de natuur in De Gaas mede door deze inzet er op vooruit is gegaan.

De Gaas is een van de weinige heiderestanten in Tilburg. De levendbarende hagedis, spinnen- en rupsendoders hebben een goed onderkomen gevonden in de takkenrillen die in de afgelopen jaren zijn aangelegd. Ook de stekelbrem is een bijzondere bewoner van dit gebied.

Veel soorten in De Gaas houden van zonnige plekjes. Die moeten er blijven en we proberen het gebied nog verder te verbeteren en uit te breiden. Tijdens de Natuurwerkdag gaan we de jonge boompjes te lijf en proberen ook wat opgeschoten dennenbosjes uit te dunnen. Zo krijgt het gebied een nog mooiere uitstraling.

Aanmelden via bovengenoemde link; er is ruimte voor maximaal 30 vrijwilligers.

Alvast de sfeer proeven: Fotoimpressie natuurwerkdag 2019