Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

24 juli Tilburgs BOSCAFÉ

Gepubliceerd op 08-07-2021 door Kees Mudde in Noorderbos en Zandleij

Op zaterdag 24 juli a.s. organiseren we een Tilburgs Boscafé in het Noorderbos. U bent welkom vanaf 14.00 uur. Graag vooraf aanmelden.

Boomrooierij Weijtmans verzorgt het bosbeheer van de Tilburgse bossen. Wij nodigen u uit voor het eerste boscafé van 2021. Hierbij hanteren wij uiteraard de dan geldende maatregelen vanuit het RIVM met betrekking tot de COVID-19 pandemie.

Het Noorderbos is een heel jong bosgebied. Veel Tilburgers zullen het nog gekend hebben als een gebied met open vloeivelden. Op deze voormalige vloeivelden ontwikkelt zich een markant bosgebied met meer dan alleen bos. Diverse open ruimten met struwelen van struikhout, afgewisseld met dichtere bosgebieden maken het voor onder andere vogels en recreanten een bijzonder aantrekkelijk leef- en wandelgebied.

Wij laten u tijdens een wandeling zien welke werken we nog dit jaar gaan uitvoeren. In enkele bospercelen gaan we de eerste dunningen uitvoeren, waarmee deze gebieden meer verscheidenheid gaan krijgen. De open terreinen houden we open om te voorkomen dat deze van nature dicht groeien. Zichtlijnen worden vrijgehouden.

De stamtafel van ons Tilburgs Boscafé komt ook mee. Zo kunnen we elkaar na de wandeling op ons gemak ontmoeten en bij buurten over het Tilburgs bosbeheer. Er staat van alles op stapel in de Tilburgse bossen.

  • Wanneer: Zaterdag 24 juli 2021
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: De parkeerplaats naast Stokhasseltlaan 10 (tegenover het Spinderspad)
  • Aanmelden: Om mee te doen geeft u zich, vóór 22 juli, op bij bosbeheertilburg@weijtmans.nl

Meer informatie over het Noorderbos kunt u hier lezen

Vers van de pers is deze korte filmimpressie van het Noorderbos (YouTube)

Graag tot zaterdag 24 juli 2021 - 14.00 uur in het Noorderbos.

Boomrooierij Weijtmans
Ralf Van Humbeeck
Projectleider bosbeheer