Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

19 november Boscafé Oude Warande

Gepubliceerd op 08-11-2023 door Weijtmans in Actueel, Oude Warande

De bosaannemer organiseert opnieuw een boscafé in de Tilburgse bossen. Deze keer bent u welkom op 19 november in het bosgebied de Oude Warande.

In de komende winterperiode gaan er werkzaamheden uitgevoerd worden in de Oude Warande. Een kenmerk van dit bosgebied is de stervorm van de hoofdlanen. Hiermee is dit een van de weinige overgebleven sterrenbossen in Nederland. Eén van de karakteristieke lanen zal het onderwerp zijn van dit boscafé. In verband met het afsterven van een deel van de huidige begroeiing zal deze laan verjongd gaan worden. Toegelicht gaat worden wat we precies gaan doen en waarom.

Programma:

Wij ontvangen u graag in de Warandekamer in Auberge du Bonheur, met een kop koffie of thee. Na een korte presentatie starten we een wandeling door het bosgebied. Gedurende de bijeenkomst en wandeling krijgt u inzicht in hoe de beheerder tot de gekozen aanpak van de laanverjonging komt. Los hiervan, er valt veel te vertellen over dit 18e eeuwse parkbos en er is uiteraard alle ruimte om uw vragen te stellen.

Komt u ook?

  • Boscafe : Oude Warande, Tilburg
  • Datum: 19 november 2023
  • Start: 10:00 uur – duur tot ongeveer 12:30 uur
  • Locatie: start bij Auberge du Bonheur, Bredaseweg 441, Tilburg. Er is hier voldoende parkeergelegenheid.
  • Aantal deelnemers: maximaal 35 personen.
  • Vooraf aanmelden: stuur een email naar Maurice Koot (bosbeheertilburg@weijtmans.nl)

De boscafés zijn een open podium voor iedereen, waarbij wij informatie geven over de plannen en uitvoering van het bosbeheer. De boscafe’s worden georganiseerd door de bosaannemer Boomrooierij Weijtmans en zijn een uitgelezen gelegenheid om vragen te stellen over het beheer van de Tilburgse bossen. Deze video geeft een goed idee wat u van een boscafé kunt verwachten.

De Oude Warande is onderdeel van Stadsbos013

Boscafe Oude Warande - wandeling4.jpg