Succesvolle Natuurwerkdag

Afgelopen zaterdag 2 november is in het kader van de landelijke Natuurwerkdag door vrijwilligers gewerkt in het Tilburgse heidegebied De Gaas.

Gepubliceerd op 04 Nov, 2019 in De Gaas

De Natuurwerkdag is bedoeld om de burger de mogelijkheid te geven een aandeel te leveren in het onderhoud van de natuur in zijn directe leefomgeving. Vaak worden werkzaamheden opgepakt die anders mogelijk niet of op een later tijdstip uitgevoerd worden. Dankzij deze burgerparticipatie wordt de natuur geholpen en brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

Afgelopen zaterdag is onder begeleiding van de bosaannemer Boomrooierij Weijtmans gewerkt in het heidegebied De Gaas. Zo zijn struiken en jonge bomen gesnoeid en verwijderd en gaan met het afvalmateriaal zgn. natuurrillen gemaakt worden waarin dieren hun heenkomen kunnen zoeken. Een heidegebied ‘schoon houden’ is van belang zodat de heide niet overwoekerd wordt door andere, niet gewenste begroeiing.

Mede dankzij de hernieuwde inzet van de Natuurwerkdag deelnemers zijn in dit gebied mooie resultaten behaald. Namens de natuur: iedereen bedankt!

De volledige fotoserie is te vinden in het fotoalbum