2 november Natuurwerkdag Tilburg

Zaterdag 2 november a.s. is het landelijke Natuurwerkdag. Op deze vrijwilligersdag gaan we samen aan het werk in de natuur. In Tilburg is een project gepland voor het heidegebied De Gaas.

Gepubliceerd op 11 Oct, 2019 in De Gaas

Deze dag kunnen bij de Gaas maximaal 30 vrijwilligers aan de slag om de natuur op te knappen. Denk hierbij aan snoei- en opruimwerkzaamheden die het gebied een positieve impuls gaan geven. Het werk zal onder deskundige begeleiding uitgevoerd worden. Het plan is om de hei weer meer ruimte te geven. Jonge boompjes worden omgezaagd en tot takkenrillen verwerkt waarin allerlei dieren weer een veilig onderdak kunnen vinden. Verder zal er snoeiwerk verricht worden aan de bomen rond het heidegebied en gaan we zwerfvuil opruimen. Iedereen die bereid is de handen uit de mouwen te steken is welkom, ook de jeugd is zeker van harte welkom.

Dit project is een initiatief van enkele wijkbewoners en wordt ondersteund door Stadsbos013 en door de bosbeheerder van de Tilburgse bossen, boomrooierij Weijtmans.

Gedurende de dag wordt voor koffie, thee en een lunch gezorgd. We adviseren de deelnemers zich te kleden passend bij het terrein en de weersomstandigheden. Het benodigde gereedschap is beschikbaar. Vergeet niet zelf werkhandschoenen mee te nemen.

Wanneer: Zaterdag 2 november 2019
Waar: Heidegebied De Gaas, Witbrandtlaan-West te Tilburg (westkant van de bussluis)
Tijden: 10.00 – 15.00 uur
Aanmelden: via de website Natuurwerkdag - https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/de-gaas