Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Rondleidingen Landgoed Moerle

Gepubliceerd op 18-01-2023 door Ralf Van Humbeeck in Actueel, Noorderbos en Zandleij

Het particuliere landgoed Moerle is een uniek cultuurhistorisch gebied. IVN organiseert dit jaar een aantal wandel rondleidingen.

IVN organiseert een aantal rondleidingen op het particuliere landgoed Moerle (Schaapsgoor). De eerste is op dinsdag 24 januari a.s. Dit mooie gebied kent een diverse natuur en interessante cultuurhistorie.

De particuliere eigenaar beheert het landgoed met zorg en veel aandacht voor vergroting van de biodiversiteit. Er zijn een groot aantal inheemse loofbomen bijgeplant. Ook is een oude, verzande bospoel hersteld en uitgraven tot een groter ven. Deze wordt inmiddels bewoond door de boomkikker en de kamsalamander en geleidelijk is de vegetatie teruggekeerd die typerend is voor een vochtig heidegebied.

Ook op cultuurhistorisch gebied biedt Moerle iets unieks. In 2018 is een houten kapelletje nagebouwd, gewijd aan “Onze Lieve Vrouwe van de Goede Duik”. Her origineel is in 1943 naar een ontwerp van Jos Bedaux gebouwd door studenten die tijdens de oorlog op het landgoed ondergedoken hebben gezeten.

De wandel rondleiding start om 14:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop kunt u nog uitgebreid rondkijken in het informatiecentrum. De kosten voor deelname is € 5,00 en u dient zich vooraf op te geven.

De data:

  • Dinsdag 24 januari
  • Dinsdag 18 april
  • Dinsdag 4 juli
  • Dinsdag 10 oktober

Aanmelden kan hier: https://bit.ly/rondleidinglandgoedmoerle