Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

26 september Boscafe Reeshofbos

Gepubliceerd op 22-08-2021 door Ralf Van Humbeeck in Actueel, Reeshofdijk 1, Reeshofdijk 2

Zondagmorgen 26 september a.s. wordt het vijfde boscafe van dit jaar georganiseerd. Bosbeheerder Boomrooierij Weijtmans nodigt u uit in het Reeshofbos.

Boomrooierij Weijtmans verzorgt het bosbeheer van de Tilburgse bossen. Wij nodigen u uit voor het vijfde boscafé van 2021. Dit keer in het Reeshofbos. Hierbij hanteren wij uiteraard de dan geldende coronamaatregelen vanuit het RIVM.

Wanneer: Zondag 26 september 2021
Tijd: 10:30 – 12:30 uur
Locatie: Reeshofdijk nabij kruising met de Dalenstraat in het bos
Deelname is gratis. Aanmelden vóór 23 september via: bosbeheertilburg@weijtmans.nl o.v.v. Boscafe Reeshofbos

Onderhoud Reeshofbos

Het Reeshofbos is bij uitstek een publieksbos, een zeer belangrijk wandelgebied voor de bewoners van de Reeshof. Het bos levert zuurstof en verkoeling voor de buurt en moet veilig toegankelijk zijn. Bovenaan het beheer staat de verdere ontwikkeling van natuurwaarden en landschapsbeleving.

In 2018 zijn er oranje stippen op bomen gezet, maar de voorgenomen dunning bleef uit. In 2019 zijn er oranje stippen gezet die vervolgens weer groen werden gemaakt, omdat uit deze bomen enkel afgestorven takken verwijderd moesten worden. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd. In 2020 is er een nieuwe lindelaan geplant en zijn er zagers gekomen om droogteschade in sparren en stormschade ‘op te ruimen’.

Sommige stormschade elementen waardeerden we als een verrijking voor de bosecologie en de bosbeleving en zijn daarom NIET opgeruimd. Er zijn nieuwe zeer gewenste boomsoorten, zoals linde, haagbeuk en iep, aangeplant in het bossysteem van de Reeshof.

Komende winter gaan we het dunningswerk voort zetten. Wij laten u tijdens een wandeling zien waar we komend zaagseizoen werkzaamheden gaan uitvoeren. De stamtafel van ons Tilburgs Boscafé komt ook mee. Zo kunnen we met u na de wandeling op ons gemak verder praten over het Tilburgs bosbeheer.

Meer weten over de beheerplannen?
Kijk hier en hier voor meer informatie over het Reeshofbos.