Wij maken gebruik van cookies om de website goed te kunnen laten functioneren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.

22 mei Stadsbosdag in Tilburg

Gepubliceerd op 09-05-2022 door Ralf Van Humbeeck in ’t Hol, Actueel, Bleukbos, De Blaak, De Gaas, Dongenseweg, Drijflanen, Hazennest-Boerenbos, Kalverstraat, Kanaalstrook, Koolhoven, Lighallen, Mussers, Noorderbos en Zandleij, Oude Draaiboom, Oude Warande, Rauwveld, Reeshofdijk 1, Reeshofdijk 2, Uncategorized, Volkstuin Ypelareweg, Vossenberg, Vredelust-Heidepark, Wandelbos, Wilmabos, Witsie

Kom naar de Stadsbosdag op zondag 22 mei in het Tilburgsbos. Je hebt de keuze uit meer dan 30 natuur-, cultuur- en sportactiviteiten.

Op zondag 22 mei organiseert Stadsbos013 voor het eerst de Stadsbosdag. Kom kennismaken met dit bruisende natuurgebied op steenworp afstand van de stad. De Stadsbosmakers - ondernemers en initiatiefnemers in het gebied - hebben een uitgebreid programma met meer dan 30 natuur-, cultuur- en sportactiviteiten samengesteld.

Om 7 uur ’s ochtends op pad met de vroege vogelwandeling, de fijne kneepjes van de sport discgolf onder de knie krijgen of met de kids muziek maken met Meneertje Peer (de Graaf)? Voor veel Tilburgers zijn delen van Stadsbos013 nog onontdekt. Om meer Tilburgers te laten kennismaken met het gebied en alles wat er te doen is, organiseert Stadsbos013 op 22 mei de eerste editie van de Stadsbosdag. Het thema is: ZONdag in het Stadsbos. De zon geeft ritme aan onze dag en aan de natuur.

Tijdens de Stadsbosdag zijn daar een aantal natuuractiviteiten op afgestemd, zoals de vogelwandeling in de vroege ochtend en de insecten op het doek bij schemer in de avond. De rest van het diverse programma vindt hoofdzakelijk plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bekijk hier het uitgebreide programma.

Aanmelden voor activiteiten

Wil je meedoen aan één of meerdere activiteiten tijdens de Stadsbosdag? Wees welkom! Er zijn activiteiten op vrije inloop en activiteiten waarvoor je je uiterlijk 20 mei moet aanmelden. Dit staat per programma-onderdeel op de website aangegeven. Kijk hier dus goed naar, zodat je op de dag zelf niet misgrijpt.

Uitgelicht: Boscafé + wandeling door beheerder Boomrooierij Weijtmans.

Deze activiteit start in de Reeshof waar we vorig jaar in een eerder boscafé hebben stilgestaan bij aanstaande werkzaamheden. Veel werk is nu gedaan zodat u samen met de beheerder de resultaten kunt bekijken. De wandeling eindigt op de Drijflanen bij de schaapskudde alwaar uitleg gegeven wordt over begrazing door schapen. De activiteit eindigt met een drankje en hapje aan de stamtafel. Lees hier meer.

Informatiepunt

Bij Grotto in de Oude Warande vind je tijdens de Stadsbosdag van 10.00 – 16.00 uur een informatiepunt. Daar kun je terecht voor programmaboekjes en aanvullende informatie. Ook bij de deelnemende organisaties, te herkennen aan de paarse Stadsbos013-vlag, kun je op de dag zelf een programmaboekje ophalen.

Vervoer en parkeren

Stadsbos013 is dichterbij dan je denkt. We adviseren iedereen om op de fiets te komen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de website raadplegen voor een overzicht van parkeerplaatsen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de Stadsbosdag? Hou dan de deze website of de website en social media kanalen van Stadsbos013 in de gaten (www.stadsbos013.nl, @stadsbos013).

Programma Stadsbosdag 2022

Over Stadsbos013

Het Tilburgse stadsbos bestaat uit een verzameling van bossen, parken en agrarische gebieden ten zuidwesten van Tilburg. Het gebied ligt tussen de A58, de N260 en de stad. De grote diversiteit aan natuur is er bijzonder: van droge heidevelden en rijke loofbossen tot monumentale landgoederen en drasse en moerige beekdalen.

De afgelopen jaren is Stadsbos013 op initiatief van de stad ontwikkeld. Met de inwoners, ondernemers, gebruikers en eigenaren is er gekeken naar welke ideeën hier konden worden uitgevoerd. Dat heeft gewerkt. Tal van initiatieven en activiteiten zijn ontwikkeld. Stadsbos013 is vandaag de dag een aantrekkelijk gebied met een breed recreatief aanbod voor jong en oud.

Boscafe Reeshof Tilburg bij de Weijtmans kar .jpg

Impressie: Boscafé Reeshof 2021 - op 22 mei a.s. kan de voortgang van het toen aangekondigde werk bekeken worden.