Opgepast in de Tilburgse bossen

In de regio is afgelopen weekeinde begonnen met noodweer. Het gevolg is flinke stormschade in de Tilburgse bossen. Een oproep aan alle gebruikers om extra voorzichtig te zijn in de bossen.

Gepubliceerd op 29 Jun, 2020 in Actueel

Afgelopen vrijdagavond 26 juni is de regio van Tilburg getroffen door enkele onweersbuien met flinke windstoten. In en rond de stad heeft dit geresulteerd in de nodige stormschade. Helaas zijn ook de Tilburgse bossen niet gespaard gebleven; er is sprake van aanzienlijke stormschade in meerdere gebieden.

We roepen daarom iedereen op voorzichtig te zijn als u de Tilburgse bossen bezoekt. Blijf in ieder geval op de paden of beter, stel het bezoek even uit totdat de ergste schade is geruimd.

Er zijn op diverse locaties bomen omgewaaid. Ronduit gevaarlijk zijn afgebroken takken die nog in de boom hangen want deze kunnen elk moment naar beneden vallen. Vaak zijn deze vanaf de grond niet direct te zien, extra oppassen dus.

De Gemeente en de Bosbeheerder zijn nu bezig de stormschade te inventariseren en urgente gevallen z.s.m. te ruimen. Dit werk zal nog enige tijd in beslag nemen.

Impressie van een aantal stormschadegevallen in de Tilburggse bossen:

stormschade Tilburgse bossen

stormschade Tilburgse bossen

Onopvallend maar levensgevaarlijk: afgewaaide takken die los in de boom hangen.

stormschade Tilburgse bossen - loshangende takken

stormschade Tilburgse bossen - loshangende takken

stormschade Tilburgse bossen - loshangende takken

(foto's: TvanDuuren / Boomrooierij Weijtmans)