Bosbrandgevaar Tilburgse bossen

Het is droog in de Tilburgse natuur. Op dit moment geldt in de hele provincie alarmfase 2: kans op een natuurbrand is aanwezig, vooral in combinatie met de harde wind.

Gepubliceerd op 21 Apr, 2020 in Actueel

Het is al langere tijd droog in de natuur Tilburgse natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker met de huidige harde wind.

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. Zij vragen uw medewerking om het risico op het ontstaan van een natuurbrand zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Open vuur in de natuur of het bos is niet gewenst.

Voor de hele provincie geldt alarmfase 2. Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112.

Daarnaast willen we ook graag nog even wijzen op de extra maatregelen zoals deze gelden in het kader van de bestrijding van het coronavirus. Houdt voldoende afstand, mijdt drukke plekken en beperk uw verblijf buiten tot hoogst noodzakelijk.